Huisartsencoöperatie Flevoland

Contact: secretariaathcf@medrie.nl         Leden

In ons gebied, deels stedelijk- veelal plattelandsgebied, wil de Huisartsencoöperatie Flevoland en omstreken (HCF) voor de huisartsen in de regio de discussie leiden rondom de veranderende rol van het huisartsenvak. Welke huisarts wil je zijn? Steeds meer versnippering van zorg door medewerkers van de praktijk met de huisarts als manager of toch meer de generalist die de zorg levert in kleinere eenheden van ondersteuning.

Om deze verandering van taken goed te kunnen uitvoeren neemt de HCF de rol van organisator voor de grote lijnen. De beschikbaarheid van huisartsenposten, het faciliteren van programmatische chronische zorg zoals Diabetes, COPD en Hart-en Vaatziekten. Ook de ontwikkelingen volgend op het gebied van de ouderenzorg en de GGZ. Hierbij dient de HCF als ondersteuner voor de regionale huisartsen op deze gebieden en zal de HCF ook de ontwikkelingen in het land volgen om die zo mogelijk aan te bieden aan de huisartsen in onze regio.

Kernwoorden voor de HCF zijn: dichtbij, keuze vrijheid voor deelnemers, vernieuwend waar mogelijk.

Samen met de Huisartsenvereniging Regio Zwolle (HRZ) en Coöperatie Huisartsenvereniging voor Regio, Initiatief en Samenwerking U.A. (Charis) is de HRZ aandeelhouder van Medrie.

Samenstelling bestuur HCF

  • M.J.A. (Marc) van Gaalen, voorzitter

  • A.M. (Astrid) van Slobbe, secretaris

  • A. (Antonie) van Schothorst, penningmeester

  • C.S. (Cindy) Netten, algemeen bestuurslid