30 dagen gezonder

Hieronder een bericht van Elke van Huffelen van de GGD Flevoland:
Onlangs heeft de GGD een informatiepakket met flyers en posters naar alle huisartsenpraktijken in Flevoland verzonden over de actie 30DagenGezonder. Bij de doelgroep die u dagelijks op uw spreekuur ziet, liggen mooie kansen om deel te nemen aan deze positieve actie. Gezondheidswinst is vaak te behalen door het aanpassen van kleine dagelijkse (ongezonde) gewoonten. En dat is precies waar 30DagenGezonder zich op richt!
 
30dagen lang de trap nemen in plaats van de lift…
30 dagen geen suiker in de thee/koffie…
Voor je het weet is dit nieuwe gedrag een gezonde gewoonte geworden. En kleine aanpassingen kunnen al met al toch een grote gezondheidswinst opleveren.
 
Om met z’n allen in Flevoland te gaan voor 30DagenGezonder vraag ik u om deze actie onder de aandacht van uw patiënten te brengen en samen leuke uitdagingen te bedenken.
Op Urk werken we al samen om zo veel mogelijk mensen te motiveren deel te nemen aan de Ik Stop Ermee cursus, om te stoppen met roken. Ook deze SMR actie past heel goed binnen 30DagenGezonder. Wellicht vindt u het zelf ook leuk om mee te doen, en misschien zelfs samen met collega’s, uw gezin, vrienden, etc.
Meld u en uw patiënten direct aan op www.30dagengezonder.nl.
Indien u meer materialen wil ontvangen of vragen heeft hoor ik het heel graag!
Elke van Huffelen E.vanHuffelen@ggdflevoland.nl
Medewerker Gezondheidsbevordering