NDF Symposium: Van onderzoek naar praktijk

DINSDAG 2 APRIL 2019

NDF Symposium Van onderzoek naar praktijk: aan de slag met het diabetesjaargesprek
Locatie: Akoesticum te Ede
Tijdstip: 14.00 tot 17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel

Presentatie van de veelbelovende onderzoeksresultaten Op dinsdag 2 april 2019 organiseert de NDF een middagsymposium over persoonsgerichte diabeteszorg. Binnen het innovatieproject NDF Personalized Diabetes Care (PDC) is het NDF-gespreksmodel ontwikkeld. Het gespreksmodel is inmiddels in de eerste en tweede lijn onderzocht. Bijna 1500 patiënten hebben deelgenomen aan twee jaargesprekken. Met trots zullen we de onderzoeksresultaten aan u presenteren!

Uitrol diabetesjaargesprek in de praktijk Maar hoe nu verder met deze onderzoeksresultaten? Hoe kunnen we ook echt met het diabetesjaargesprek aan de slag? In diverse workshops wordt ingegaan op de verdere uitrol van het diabetesjaargesprek. Want daar gaat het uiteindelijk om. Toepassing van het gespreksmodel in de spreekkamer tijdens het diabetesjaargesprek. En dat gaat niet vanzelf!

Programma: een tipje van de sluier
Keynotespeaker: Prof. dr. Guy Rutten
Dagvoorzitter: Marja van Strien, directeur NDF

Keynote: Persoonsgerichte diabeteszorg: noodzaak en haalbaar!
Prof. dr. Guy Rutten, expert op het gebied van de diabetologie in de eerste lijn, zal de onderzoeksresultaten presenteren. Met het nieuwe NDF-gespreksmodel worden niet alleen gezondheidgerelateerde factoren zoals HbA1c, bloeddruk en lipiden besproken, maar ook persoonsgebonden factoren zoals kwaliteit van leven, ziektepercepties (hoe kijkt iemand tegen zijn ziekte aan), zelfmanagementmogelijkheden en sociale context.

Workhops
Vanuit verschillende invalshoeken wordt ingegaan op wat er nodig is om met het persoonsgerichte diabetesjaargesprek aan de slag te kunnen. Tools die u helpen bij het implementeren, nuttige ‘lessons learned’, aandacht voor de benodigde randvoorwaarden en uiteraard volop inspiratie van ambassadeurs van het eerste moment. Dit komt allemaal aan bod in de workshops die we u zullen aanbieden.

Houdt u dinsdagmiddag 2 april 2019 vast vrij in uw agenda? Dan zorgen wij dat u geïnspireerd naar huis gaat.

Uitnodiging
Aanmelden

www.diabetesfederatie.nl  


Zorgstandaard Diabetes
Kijk op Diabetes
Nationale Diabetes Dag
Diabetes op school