Nieuwe afspraakkaartje oogfoto

Misschien heb je al eerder een bericht gelezen in de nieuwsbrief, maar we hebben het proces voor het maken van afspraken voor een oogfoto onder de loep genomen.

Afspraak bij locatie Diagnosepunt
Steeds meer patiënten bellen naar Medrie voor het maken van een oogfoto. Dit is niet de bedoeling. Als de patiënt op de huisartsenpraktijk is voor bijvoorbeeld controle DM, krijgt deze een afspraakkaart mee. Hierop staat hoe hij/zij zelf via de website https://medrie.nl/oogfoto-maken makkelijk en snel een afspraak kan plannen in de digitale kalender. Is dit lastig voor de patiënt? Dan kun je deze patiënt meteen op de huisartsenpraktijk helpen bij het maken van een afspraak.

We merken dat een aantal patiënten heel makkelijk en niet tijdig de afspraak annuleert of niet komt opdagen. Daarom hebben we op het kaartje toegevoegd dat er kosten in rekening gebracht kunnen worden. We kunnen dit nog niet waarmaken omdat wij niet over alle gegevens beschikken. Maar we gaan aan de slag met beleid voor No show. Zodra hier meer over bekend is, laten we je dit weten. De toevoeging van de zin over de kosten heeft nu dus meer te maken met bewustwording.

We zijn bezig met de afbouw van het telefoonverkeer voor de oogfoto en per 01-01-2020 verwijst de voicemail de patiënten naar de website of terug naar de eigen huisartsenpraktijk. Dan loopt dus alles gewoon weer via de huisartsenpraktijk. 

Afspraakkaartje
Voor 2020 hebben we nieuwe afspraakkaartjes laten maken. Deze vind je in de bijlage. Ze zijn een stuk kleiner dan de vorige kaarten, dus veel handzamer. En wat ook belangrijk is: je kunt de afspraak met datum en tijd toevoegen. De leveren deze kaarten binnenkort aan de praktijk in een oplage van 500 stuks. Heb je meer nodig? Laat het me voor 1 december weten. Bekijk hier het kaartje.

Voor de locaties waar ook oogfoto’s worden gemaakt leveren we natuurlijk niet het standaard kaartje. We bieden je dit kaartje aan met het adres van de eigen locatie. Dit geldt voor Elburg, Heino, Kampen, Genemuiden en Heerde/Wapenveld. Ik hoor graag of je deze kaart wilt ontvangen met het adres van jouw locatie en of de oplage van 500 stuks voor eerst voldoende is.

Alle kaartjes worden rechtstreeks vanaf de drukker verstuurd. Extra bestellen kan via ons, mail naar infozgz@medrie.nl.