Praktische scholing Juist handelen in spoedsituaties voor doktersassistenten

Wanneer een patiënt plotseling onwel wordt is het van belang om snel te handelen. De ABCDE-methode helpt om gestructureerd te handelen in spoedsituaties en is al jaren dé norm voor de benadering van een vitaal bedreigde patiënt. In deze scholing wordt de ABCDE-methode aangeleerd door realistische situaties te oefenen met een lotusacteur.
Deze scholing biedt je de ideale combinatie van kennis en vaardigheden gericht op een accurate benadering en overdracht van vitaal bedreigde patiënten. Kijk hier voor meer informatie of om je direct aan te melden.

Al een aantal collega’s gingen jullie voor en zijn enthousiast over deze scholing:

Feronique Maat, doktersassistent op de Huisartsenpost Hardenberg:

‘Tijdens de cursus leer je op een interactieve manier, vroegtijdig instabiele patiënten herkennen. Door de ABCDE methodiek te oefenen in casuïstiek met elkaar, leer je wat je moet doen en herkennen (Treat first what kills first) als iemand onwel is geworden. Door de structuur van de methodiek leer je waar je op moet letten en wat de prioriteiten zijn. En leer je hoe je een overdracht volgens de SBAR duidelijk overbrengt naar de arts, meldkamer etc. Een erg leerzame cursus welke je vele handvatten geeft om je zelf sterker te voelen in spoedeisende situaties. Een echte aanrader deze cursus...!’ Josephina Cretier, fysiek triagist op de Huisartsenpost Lelystad

 ‘Leuke goed te snappen medische stof, het lotusslachtoffer vulde de trainer goed aan door te vertellen hoe zij de dingen ervaarde. Heb de cursus 2x gevolgd in korte tijd. Ik vind het heel interessant.