Projectgroep ouderenzorg

Nadat de projectgroep ouderenzorg vorig jaar juli van start is gegaan heeft dit geresulteerd in een zorgprogramma en bijbehorende samenwerkginsafspraken zoals met geriaters en specialisten ouderengeneeskunde in de regio. Basis van het zorgprogramma is het boek “protocollaire ouderenzorg’ en nauwe, laagdrempelige samenwerking tussen het medische en sociale domein, middels een zogenaamd ‘kernteam’. Het zorgprogramma staat inmiddels op de website. Wanneer u op de desbetreffende pagina bent, klik dan op de paarse tekst ‘extramuraal’. Onder bijlagen staat de praktische informatie bij elkaar, waarnaar in het zorgprogramma zelf wordt verwezen. Goed te weten dat er wordt gewerkt aan een nieuwe website, dan zal het er ‘mooier’ uitzien en het navigeren etc, makkelijker worden.

In oktober en november wordt de scholing ouderenzorg gegeven, uitgangspunt is het boek ‘Protocollaire ouderenzorg’. De scholing wordt mede gegeven door regionale docenten, namelijk Lianne Mulder en Sandra Balk. De scholing wordt gezien als de praktische start van ouderenzorg bij Medrie regio Flevoland. De scholing heeft al een wachtlijst, we hopen begin 2020 weer een scholing te kunnen aanbieden.

Leden van de projectgroep zijn: Sandra Lips (praktijkmanager Dok Urk). Lianne Mulder (huisarts Marknesse), Peter van den Braak (huisarts Biddinghuizen), Dawoud Najim (huisarts Lelystad), Marieke Gossens (huisarts Lelystad), Alice Vloet (regiomanager Flevoland) en Albertien Clerx (programmamanager Flevoland).