Vacature: Praktijkmanager huisartspraktijken Zorgplein de Enk per 1 April 2019

Door het aankomend vertrek van onze huidige praktijkmanager zijn de huisartsen De Enk op zoek naar een nieuwe praktijkmanager. Huisartsen De Enk vormen een samenwerkingsverband bestaande uit drie huisartspraktijken – Ouwerkerk, Morgenstern en Geurts en De Jonge – die zich richten op de eigen patiëntenzorg, maar verdere taken zoveel mogelijk willen delen. In de eerste helft van 2019 nemen ze alle personeel, doktersassistentes, praktijkondersteuners en een administratieve kracht, in gemeenschappelijke dienst.

Als praktijkmanager stuur je het personeel aan, ben je eindverantwoordelijkheid voor een aantal taken en leid je projecten, zodat de huisartsen zich zoveel mogelijk kunnen richten op hun kerntaak: namelijk de patiëntenzorg.

Omschrijving van de functie
Als praktijkmanager heb je een brede functie. In de eerste plaats stuur je het personeel aan. Je houdt alle processen scherp in de gaten, komt met verbetervoorstellen en zorgt voor teambuilding in de ontwikkeling naar één gemeenschappelijke personeelspool. Dit alles om de patiëntenzorg te verbeteren en om het team plezierig en efficiënt te kunnen laten samenwerken. Je levert een positieve bijdrage aan de motivatie van de medewerkers en je hebt het talent om mensen in hun kracht te zetten. Je hebt hierbij werkoverleggen met de portefeuillehouder personeel en organisatie en je rapporteert in de overleggen van het samenwerkingsverband van de huisartsen.

Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor facilitaire zaken, contractmanagement en in- en externe communicatie. Je hebt overleg met de zorgverzekeraar. Verder leid je projecten als optimalisatie e-health, en de praktijkaccreditatie.

Wat vragen wij van jou?
Je hebt minimaal een HBO diploma op het gebied van Bedrijfskunde of Management in de zorg en je hebt kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en personeelsmanagement. Je bent goed in het ontwikkelen, structureren en bewaken van beleid, je houdt overzicht en kent je eigen grenzen. Vanzelfsprekend beschik je over goede communicatieve vaardigheden, ben je initiatiefrijk en ben je in staat anderen te motiveren, stimuleren en te enthousiasmeren. Je bent toegankelijk,  je kunt verwachtingen uitspreken en je kunt, indien nodig, knopen doorhakken. Daarnaast ben je op de hoogte van relevante wet- en regelgeving op het gebied van personeel, waaronder de cao huisartsenzorg.

Wat bieden wij jou?
We bieden je een zeer afwisselende en verantwoordelijke baan in een gezellig team voor 16 uur per week. Salariëring zal zijn conform de cao Huisartsenzorg.

Ben je enthousiast?
Wanneer je enthousiast geworden bent voor deze functie en wanneer je voldoet aan het profiel, dan ontvangen wij graag je reactie met motivatie en je CV. Deze kun je sturen tot 13 februari naar ellenboterenbrood@huisartsendeenk.nl.

Sollicitatiegesprekken worden gehouden op dinsdag 19 februari ’s ochtends  en woensdag 20 februari 2019 ’s avonds .