Veelgestelde vragen Huisartsenpost Lelystad

Vraag

Antwoord

Algemeen

Wat betekent het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen voor de huisartsenposten van Medrie in Flevoland?

Op dit moment verandert er niets in de dienstverlening van de huisartsenposten. De huisartsenposten in Lelystad, Emmeloord en Dronten zijn tot nader order gewoon open. Zodra wij meer informatie hebben, zullen wij u hierover informeren via onze website.

Over welke ziekenhuizen en huisartsenposten gaat het?

IJsselmeerziekenhuizen, onderdeel van de MC groep, zijn 25 oktober failliet verklaard. IJsselmeerziekenhuizen heeft locaties in Lelystad, Emmeloord en Dronten. Alleen in Lelystad is de huisartsenpost gevestigd in het IJsselmeerziekenhuis (locatie Zuiderzeeziekenhuis). In Emmeloord en Dronten is dit niet het geval.

Heeft het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen ook consequenties voor de huisartsenposten in Emmeloord en Dronten?

Nee, het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen heeft geen consequenties voor de huisartsenposten in Emmeloord en Dronten. Hier zijn de huisartsenposten namelijk niet in de IJsselmeerziekenhuizen gevestigd.

Hoe gaat het verder met het Zuiderzeeziekenhuis?

22 november is bekend geworden dat ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk op termijn een groot deel van de zorg in Lelystad en Dronten gaat overnemen. Voor informatie over de zorg in het Zuiderzeeziekenhuis verwijzen we naar de website van de IJsselmeerziekenhuizen.

 

Huisartsenpost Lelystad

In de krant staat dat de spoedeisende hulp in Lelystad dicht is. Geldt dit ook voor de huisartsenpost?

De Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis in Lelystad is iedere nacht gesloten van 20.00 uur tot 08.00 uur. Vooralsnog is de Spoedeisende Hulp overdag en ’s avonds tot 20.00 uur wel open.

Blijft de Huisartsenpost Lelystad open?

Op dit moment verandert er niets in de dienstverlening van de Huisartsenpost Lelystad. De huisartsenpost is tot nader order gewoon open. Zodra wij meer informatie hebben, zullen wij u hierover informeren via onze website.

Waar moet ik naar toe als de Huisartsenpost Lelystad dicht is?

Deze situatie is op dit moment niet aan de orde. De huisartsenpost in Lelystad is gewoon open.

Houden we wel goede zorg in Flevoland?

Zoals u in de media kunt lezen, gaat ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk op termijn een groot deel van de zorg in Lelystad en Dronten overnemen. Tot maart geldt er een overgangssituatie, waarbij poliklinische zorg blijft bestaan.

Huisartsen en Medrie zijn intensief in gesprek met het ziekenhuis en andere zorgverleners over de organisatie van de zorg. Ons doel is goede en veilige (spoedeisende) (huisartsen)zorg te organiseren voor de inwoners van Lelystad. Daar werken we op dit moment hard aan.

Versie vrijdag 23 november 2018