Met spoed een huisarts nodig?

De Huisartsenposten van Medrie zijn er voor spoedeisende huisartsenzorg in de avond-, nacht- en weekenduren en op officiële feestdagen. ‘Spoedeisend’ wil zeggen dat de medische hulp niet tot de volgende dag of na het weekend kan wachten.

Voor een bezoek aan de huisartsenpost dient u ons eerst te bellen: 0900 - 333 6 333. Meer informatie over werkwijze, privacy, tarieven etc.

 

Deze filmpjes geven u een paar voorbeelden van wanneer u met spoed naar de huisartsenpost moet. En in welke gevallen dit niet nodig is. 

Vragen over medicijnen?

Heeft u vragen over uw medicijnen of medicijngebruik? Bijvoorbeeld omdat u vergeten bent deze in te nemen? Of last heeft van bijwerkingen? Kijk dan eerst op www.apotheek.nl. In veel gevallen is uw vraag dan beantwoord.

 

Uitwisseling medische gegevens via Landelijk Schakel Punt (LSP) kan levens redden

Wat als u in het weekend in paniek op de huisartsenpost komt en in alle hectiek vergeet te vertellen dat u allergisch bent voor een bepaald geneesmiddel? Elf miljoen Nederlanders hebben daarom toestemming gegeven tot, beperkte, inzage in hun medische gegevens. Botsen privacy en gezondheid of gaat het prima samen?

Lees meer 

Medrie en AVG

Om goede medische zorg te kunnen verlenen, leggen wij uw contactgegevens en medische gegevens vast. Wij doen dit in lijn met de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (Wgbo) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Lees verder 

Uw medische gegevens beschikbaar op de huisartsenpost?

Moet u plotseling naar de huisartsenpost? Dan kan het van groot belang zijn dat de dienstdoende huisarts uw medische gegevens kan inzien. Maar daarvoor is uw toestemming nodig. Die toestemming geeft u schriftelijk, aan uw eigen huisarts en apotheker. Lees meer of klik op de folder om deze te openen.

De folder is ook beschikbaar in het Engels, Turks en Pools.

https://medrie.nl/sites/default/files/styles/headerimage-groot/public/narrowcasting20nieuwe20folder_1.png?itok=kFxRJsnH