Benchmarkinformatie Ketenzorg DM, VVR, HVZ en COPD 2023 regio Hardenberg

Tags: Hardenberg
03-06-2024

De benchmarkcijfers voor 2023 (regionaal en landelijk) zijn inmiddels bekend.

De benchmarkcijfers voor 2023 (regionaal en landelijk) zijn inmiddels bekend. Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste indicatoren op zowel landelijk als regionaal niveau. Het regionale niveau is van 2021 t/m 2023 uiteengezet. 2023 was een jaar met mooie cijfers voor de regio. Er waren minimale verschillen ten opzichte van 2022 en 2021.  

Meer informatie over de InEen Benchmark Ketenzorg vindt u op: Benchmark ketenzorg - InEen. Hier wordt te zijner tijd het landelijk rapport door InEen gepubliceerd.

In Portavita Analytics kunt u uw eigen rapport per keten downloaden. Ga daarvoor naar HMP Analytics. Klik linksboven op het tabblad ‘Reports’ en klik op de blauwe balk ‘Ineen 2023 voor huisartsenpraktijk’. Kies de rapportage die u wilt bekijken, kies bij ‘formaat’ de Excel-variant. Bij ‘population size’ dient u het aantal ingeschreven patiënten in te vullen. Klik vervolgens op ‘bekijk’. Er opent dan een Excel met uw gegevens.

2023 was het laatste jaar dat Medrie mee deed met de landelijke benchmark InEen. Hiermee komt een einde aan het verplicht registeren. In 2024 en 2025 wordt een beperkte set indicatoren vastgelegd ten behoeve van de kwaliteit van zorg. Deze zijn beschreven in de ketenzorgovereenkomst en zijn gebaseerd op de NHG standaard.

Mocht u nog vragen hebben over de landelijke en/of regionale cijfers dan kunt u contact opnemen met Diana Martena (d.martena@medrie.nl), programmamanager.