Check patiënten die deelnemen aan ketenzorg

Tags: Zwolle
10-09-2024

DM/COPD/VRM: patiënten in de ketenzorg

Het laatste trimester van dit jaar is alweer begonnen. Een goed moment om het overzicht van de patiënten in de ketenzorg te bekijken.

Voor de ketenzorg geldt dat er ook daadwerkelijk minimaal 1 keer per kalenderjaar (fysiek of online) zorg moet zijn geleverd als er over patiënten ketenzorgfinanciering is ontvangen. Dit wordt vastgesteld op basis van een geregistreerd zorgcontact door de huisartsenpraktijk in het KIS in 2024.

Voor welke patiënten is dit jaar nog geen zorgcontact geregistreerd?
Via de preset DM/COPD/VRM: Laatste contact niet dit kalenderjaar kunt u checken welke patiënten dit jaar nog geen zorgcontact hebben gehad.  

U vindt deze presets onder de focuspresets op het betreffende dashboard van Analytics.

Let op: Analytics ververst steeds per de eerst van de maand. Patiënten die je gedurende de maand ziet ‘verdwijnen’ pas weer uit de lijst ‘laatste contact niet dit kalenderjaar’ per de eerste van de volgende maand.

Bij patiënten zonder geregistreerd zorgcontact in 2024 en waarover wel één of meerdere kwartalen is uitbetaald wordt dit verrekend met de betaling in januari 2025 (dit is de vergoeding over het 4e kwartaal van 2024).

Ook graag aandacht voor het registreren van deelname ketenzorg ja of nee en het registreren van de risicocategorie bij VRM-patienten.

Dit is belangrijk voor een juiste uitbetaling van ketenzorggelden. Zie ook de eerdere berichtgeving hierover.

De betreffende presets vindt u ook in de dashboards Zorgprogramma in Analytics.

Neem bij vragen contact op met Saskia ter Hennepe. S.terhennepe@medrie.nl