De Toekomst van Huisartsenzorg in Lelystad: huisartsen gevraagd mee te denken

Tags: Flevoland
12-09-2024

In Lelystad staat de huisartsenzorg voor een belangrijke uitdaging. Met een groeiende stad en een toenemend aantal patiënten per praktijk, is het nu meer dan ooit van belang dat huisartsen nadenken over de lange termijnacties die nodig zijn om de zorg toegankelijk en beschikbaar te houden.

 

De Taskforce huisartsentekort Lelystad heeft een analyse uitgevoerd en een actieplan opgesteld om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Uit de analyse blijkt dat de vraag naar huisartsenzorg sneller stijgt dan de capaciteit. Dit betekent dat er op de korte en middellange termijn (2025-2030) een vervangingsvraag en een uitbreidingsvraag is.

Medrie wil nauw samenwerken met huisartsen die tijd en ruimte willen vrijmaken om deze kwesties aan te pakken. Het actieplan van de Taskforce omvat acties voor de belangrijkste betrokken partijen in de huisartsenzorg. Enkele van de acties omvatten het werven van huisartsen, waarnemers en praktijkondersteuners, het bieden van hulp aan huisartsen als ondernemers, en het borgen van voldoende fysieke ruimte voor de zorgpraktijken. Daarnaast is er aandacht voor de 'juiste zorg op de juiste plek', waarbij de verbinding tussen het medisch en sociaal domein wordt versterkt.

Deze acties zijn essentieel om de huisartsenzorg in Lelystad toekomstbestendig te maken. Het is een oproep aan huisartsen in de regio om deel te nemen aan dit belangrijke initiatief en samen te werken aan een gezonde toekomst voor de huisartsenzorg in Lelystad.

We horen graag of we op je betrokkenheid kunnen rekenen via flevoland@medrie.nl