Keer Diabetes2 Om beschikbaar in de Medrie-regio's

Tags: Zwolle, Flevoland, Hardenberg
06-06-2024

Het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om (KDO) wordt nu ook in de Medrie-regio's aangeboden. Per 1 januari 2024 zit het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om van stichting Voeding Leeft volledig in het basispakket. Vanaf nu kunnen dus ook patiënten uit de Medrie-regio’s naar dit aanbod worden verwezen.

Met het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om ontstaat voor een groep patiënten meer keuze in de behandelopties. Patiënten worden in het programma begeleid worden door een verpleegkundige, diëtist en coach van Voeding Leeft. Met die inzet en expertise van de samenwerkingspartners kan de huisartspraktijk ook zijn voordeel doen.

Er zijn twee verschillende Keer Diabetes2 Om programma’s:

  • Keer Diabetes2 Om GLI is een digitaal programma voor mensen met prediabetes of diabetes type 2 die geen medicatie of alleen metformine gebruiken.
  • Keer Diabetes2 Om Plus is een fysiek programma voor mensen met diabetes type 2 die meer diabetesmedicatie gebruiken dan alleen metformine. "Plus" staat voor extra medische begeleiding om medicatie veilig te kunnen afbouwen.

Het fysieke programma gaat in onze regio van start wanneer er voldoende belangstelling is. Binnenkort volgt hiervoor een inventarisatie in de huisartsenpraktijken. Patiënten kunnen al wel verwezen worden naar het programma buiten de regio.

Uitgebreide informatie staat op de webpagina Keer Diabetes2 Om.

Vergoeding KDO
Beide programma’s worden door elke verzekeraar vergoed vanuit het basispakket. Bij 2 verzekeraars gelden er specifieke voorwaarden of declaratieprocessen:

  • Zilveren Kruis declaratieproces: de deelnemer ontvangt een factuur vanuit KDO. Deze hoeft de deelnemer niet te betalen, maar dient deze in bij Zilveren Kruis. De deelnemer ontvangt de vergoeding en maakt dit bedrag over naar KDO.
  • CZ eigen betaling: voor het KDO Plus programma (op locatie) kan er een eigen betaling zijn afhankelijk van de zorgpolis van de patiënt.