Medrie zoekt samenwerking met bibliotheken

Tags: Zwolle, Flevoland, Hardenberg
30-07-2024

Bij de doorontwikkeling van de chronische zorg gaan we onder meer digitaal samenwerken met patiënten in de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Om patiënten goed te ondersteunen en ervoor te zorgen dat digitale vragen straks niet in de huisartsenpraktijken terecht komen is, hebben we de samenwerking gezocht met bibliotheken. Veel bibliotheken bieden immers digitale lesprogramma’s voor volwassenen aan.

We hebben samen met FlevoMeer Bibliotheek, Hinq, Stichting Digisterker en Diabetesvereniging Nederland lesmateriaal ontwikkeld over de PGO. Dat materiaal hebben we met succes getest in een pilot-les in de bibliotheek op Urk. Dit deden we in samenwerking met huisartsenpraktijk Het Dok. We kijken nu hoe we dit lesmateriaal verder in de regio beschikbaar kunnen maken.

Samen met huisartsenpraktijken en partners werken we hard aan de doorontwikkeling van de chronische zorg. Ons doel? Huisartsenpraktijken ondersteunen om de toekomstige zorgvraag van chronisch zieke patiënten aan te kunnen, met minder werkdruk en meer werkplezier.