Olof Schwantje benoemd tot regiodirecteur Medrie Zwolle

Olof Schwantje is per 18 september benoemd tot regiodirecteur van Medrie Zwolle. Hij volgt Bas Noordzij op, die per 1 juli met pensioen is gegaan. Onder leiding van Philip van Klaveren (voorzitter Raad van Bestuur) vormt hij samen met Berend Jansen en Paul Habets de overkoepelende regiodirectie.

Schwantje is als huisarts verbonden aan de Huisartsenpraktijk Assendorp in Zwolle. Daarnaast is hij vanaf 1 april 2014  voorzitter van de HRZ (Huisartsenvereniging Regio Zwolle). In verband met zijn benoeming tot regiodirecteur treedt Schwantje terug als HRZ-bestuurslid.

‘Ik verheug me erop een goed vervolg te geven aan het werk dat Bas Noordzij heeft verricht om Medrie Zwolle neer te zetten als organisatie van en voor huisartsen,’ vertelt Schwantje. ‘De afgelopen jaren heb ik met het HRZ-bestuur de ontwikkelingen in de zorg en de maatschappelijke ontwikkelingen zo goed mogelijk proberen te vertalen voor de huisartsen in de regio Zwolle. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, waarbij we samen mooie resultaten hebben neergezet. In de functie van regiodirecteur denk ik een belangrijke rol te kunnen vervullen om ideeën en doelen voor huisartsen en huisartsenzorg te verwezenlijken. Mijn contacten in de regio en mijn kennis van zaken - opgedaan als huisarts en als voorzitter van de HRZ - wil ik graag inzetten om Medrie voor de huisartsen verder uit te breiden.’ 

Medrie ziet uit naar de komst van Schwantje en vertrouwt erop met een sterk team de uitdagingen voor de organisatie aan te gaan.