Voor de huisartsenzorg zijn deze veranderingen van grote betekenis. De omvang en complexiteit van de zorg nemen toe en is er een tekort aan personeel. De huisartsenzorg staat onder druk. De uitdaging is hoe blijft het werk voor huisartsenpraktijken hanteerbaar en aantrekkelijk? Daartoe is eind 2021 de visie “Toekomst Chronische Zorg: ondersteuning door Medrie” vastgesteld. Daarin staat o.a. dat de chronische zorg zich gaat ontwikkelen naar persoonsgerichte en integrale zorg, en dat digitale zorg, samenwerken, rollen en taken belangrijke thema’s zijn voor de toekomst van de chronische zorg.
Uitwerken naar concreet programma
De visie gaan we uitwerken naar een concreet programma. Huisartsen, praktijkondersteuners en andere betrokkenen krijgen een uitnodiging hierover mee te denken.
Het beoogde resultaat is:
- Een aanbod van eigentijdse dienstverlening, passend bij de ontwikkeling in de chronische zorg, voor huisartspraktijken, gericht op patiënten met chronische aandoeningen;
- Met effecten op efficiëntie, werkdruk en werkplezier van de huisarts en praktijkmedewerkers.
Medrie ondersteunt in het werkbaar maken van de dienstverlening in de praktijk. Huisartspraktijken maken zelf de keuze welk aanbod zij willen afnemen.
Thema’s
In het programma gaan we aan de slag met verschillende thema’s:
- persoonsgerichte & Integrale zorg
- digitale zorg
- samenwerken, rol- en taakverdeling
Randvoorwaarden op gebied van ICT, financiering en scholing worden daarbij meegenomen.
Drie jaar
De doorontwikkeling chronische zorg is ingezet op een periode van drie jaar.
Meedenken
We zijn op zoek naar huisartsen, praktijkondersteuners, en experts uit het veld die mee willen denken over de doorontwikkeling van de chronische zorg! Doet u ook mee? U kunt zich hier aanmelden voor één van de online bijeenkomsten.