Spoedzorgdag huisartsen

Donderdagmiddag 14 februari stroomde buurthuis SIO in Zwolle-Zuid vol met meer dan 50 huisartsen voor de Medrie Spoedzorgdag. De deelnemers waren afkomstig uit alle uithoeken van de Medrie-regio’s. De Commissie Spoedzorg had een uitdagend programma voorbereid met 2 workshops en 4 scenario’s met concrete oefening. Na een goed verzorgd lunchbuffet startte het programma met een korte uitleg over de ABCDE-methode door kaderhuisarts spoedzorg Anneke Broers. Daarna volgde een 6-tal intensieve sessies in carrouselvorm. De onderwerpen kunnen we niet verklappen, want vanwege de grote belangstelling volgt in september een tweede uitvoering. Na afloop was iedereen zeer enthousiast. Ervaren huisartsen vonden het prettig om de methodiek te kunnen oefenen, omdat het geen onderdeel vormde in hun basisopleiding. Ook jonge artsen vonden het prettig om nog eens te kunnen oefenen in een veilige setting onder collega’s.
Onze dank aan de docenten voor deze geslaagde dag: Anneke Broers, Frederique Hospers, Thera van den Hurk, Cindy Netten, Kees de Visser, Dick Visser en Andrea van Westreenen.

Op 26 september is er weer een Spoedzorgdag voor huisartsen, hidha's en waarnemers die voor de spoedzorg zijn aangesloten bij Medrie. Aanmelden kan via: https://portal.medrie.nl/cursus/spoedzorgdag