Oogfoto maken

Voor het maken van een oogfoto maakt u gebruik van de digitale kalender. U kunt kiezen of u uw foto in Elburg, Heino, Kampen of in Zwolle wilt laten maken. Kies uw voorkeur en druk op de knop voor het maken van een afspraak.

Locatie Elburg            

Locatie Heino             

Locatie Kampen         

Locaties Zwolle          

Afspraak annuleren
Op de locatie, waar uw afspraak plaatsvindt, kunt u uw annulering doorgeven. Het kan ook via het mailadres infozgz@medrie.nl . Via de digitale kalender kunt u, of met behulp van de huisartsenpraktijk, weer een nieuwe afspraak maken.

Controle oogafwijkingen
Het maken van een oogfoto doen we om in een vroeg stadium beschadigingen in het oog en met name van de bloedvaten op het netvlies op te sporen. Dit kan één van de complicaties van diabetes (suikerziekte) zijn.

Het onderzoek
De medewerker maakt van uw ogen foto’s met een speciale camera. U voelt hier niets van. Het maken van de foto’s duurt circa 15 minuten. Het kan voorkomen dat de ogen worden gedruppeld en de afspraak daardoor langer duurt. Op eigen gelegenheid deelnemen aan het verkeer is niet mogelijk. Het is aan te raden een zonnebril mee te nemen.

De uitslag
De foto’s worden binnen zes weken na de oogfotodatum beoordeeld door een oogarts die samenwerkt met uw huisarts en Medrie. Via het telefoonnummer van uw eigen huisarts kunt u vragen naar de uitslag van het onderzoek.

Financieel
De volgende zorg valt binnen het tarief van de ketenzorg:
- De zorg van uw huisartsenpraktijk voor uw diabetes of COPD
- De tweejaarlijkse oogfoto
- De zorg van uw diëtist voor uw diabetes of COPD
- De diabetesverpleegkundigen voor uw diabetes

Dit betekent dat deze kosten niet van invloed zijn op het eigen risico bij uw zorgverzekeraar.