Start Cool 2B Fit Noordoostpolder voor kinderen met (matig) overgewicht

Tags: Flevoland
02-04-2024

Er wordt sinds kort gewerkt met een vernieuwde opzet van het programma waarbij kinderen en ouders het hele jaar kunnen instromen.

Eén op de zeven kinderen in de Noordoostpolder heeft overgewicht. In 2023 zijn de gemeente Noordoostpolder, Welzijnsorganisatie Carrefour en de GGD daarom met het leefstijlprogramma Cool 2B Fit gestart.

Wat is COOL 2B Fit?

Dit programma voor kinderen van 8-13 jaar met overgewicht is gericht op herstel van het evenwicht tussen eten en bewegen. Hierbij staat leefstijlverandering en ouderparticipatie centraal. Naast de wekelijkse sportles voor de kinderen zijn er tijdens het programma dan ook 9 bijeenkomsten voor ouders, 4 bijeenkomsten met de diëtiste en 5 kind-ouder themasportlessen. Grote kracht van het COOL 2B Fit programma is de deskundige begeleiding door een diëtiste (Marjolijn Bakker), kinderfysiotherapeut (Denise Verduin) en sportinstructeur (Nick Proce). Voor meer info zie Cool 2B Fit .

Voor wie wel en wie niet

Kinderen vanaf matig verhoogd Gewicht Gerelateerd Gezondheidsrisico (GGR) en gemotiveerd zijn, komen in aanmerking. Ouders dienen gemotiveerd te zijn om een aantal bijeenkomsten te volgen en één van de ouders dient de Nederlandse taal voldoende te beheersen.

Het programma is niet bedoeld voor kinderen met secundaire obesitas, psychologische en/of gedragsproblemen die het groepsproces verstoren, of onvoldoende intellectueel vermogen van ouder of kind om het programma te kunnen volgen.

Rol medewerkers huisartsenpraktijk

Informeren/ doorverwijzen

Binnenkort worden er posters en flyers voor in de wachtruimte bij u bezorgd. Ook kunnen de flyers aan ouders worden meegegeven.

Aanmelden

  • Ouders en kinderen kunnen zich via www.cool2bfit.nl/aanmelden/ zelf aanmelden.
  • Ook kunt u zelf een ouder/kind aanmelden bij Bart Maljers: bart.maljers@carrefour.nu  Vervolgens wordt er dan contact opgenomen met de ouders om hen verder te informeren over COOL2B Fit. Op basis daarvan kunnen ouders beslissen wel/niet mee te doen.
  • Na aanmelding volgt een intakegesprek om te kijken of ouders/ verzorgers en kinderen voldoen aan de in- exclusiecriteria

Kosten

Het grootste gedeelte van het programma wordt door zorgverzekeraars vergoed. Uitzondering daarop is wanneer er binnen dit kalenderjaar al uren verbruikt zijn voor diëtetiek/fysiotherapie. Er geldt een eigen bijdrage voor deelname aan het programma van €15,00 per maand. Deze kan eventueel uit het ‘Meedoenpakket Jongeren’ van de gemeente voldaan worden.

 

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

 

Bart Maljers (JOGG regisseur)             &        Ellen Ter Meer (Sociaal Verpleegkundige JGZ)

bart.maljers@carrefour.nu                            E.terMeer@ggdflevoland.nl

06-53246892                                              06-13467614