Verwijsloket Flevo Gezond: al meer dan 80 verwijzingen!

Tags: Flevoland
10-10-2024

Drie maanden geleden opende het Verwijsloket Flevo Gezond in het ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Het loket wordt onder andere bemand door de welzijnscoaches van Welzijn Lelystad en een maatschappelijk werker van MDF (Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland). Het verwijsloket is een herkenbare plek in het ziekenhuis (en niet ván het ziekenhuis) waarnaar medisch specialisten hun patiënten kunnen verwijzen.

Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ziektes. Bij het Verwijsloket wordt samen met de patiënt gekeken hoe een gezondere leefstijl haalbaar is. Dit betekent meer dan gezond eten en bewegen. Welzijn is ook belangrijk: goed in je vel zitten, een sociaal netwerk hebben en geen (financiële) zorgen.

Inmiddels zijn meer dan 80 patiënten naar het Verwijsloket Flevo Gezond verwezen. De koplopers qua verwijzend specialisme zijn: cardiologie (33 keer), gynaecologie (24 keer) en interne (10 keer). De verwijsredenen waren; 67 keer voeding, 40 keer meer willen bewegen en 24 keer willen stoppen met roken. Alle patiënten zijn aan de slag gegaan met hulp en ondersteuning in hun buurt.